3 tips för mer äventyr i vardagen

November och December är ingen högsäsong för den äventyrslystne. Kanske har det kommit lite snö på vissa platser, kanske dröjer sig värmen kvar nere på kontinenten. För de flesta av oss är därför November och December riktiga knegarmånader. Vi jobbar, jobbar och jobbar, iaf jag 🙂 Vardagen tenderar att bli extra trist och grå men så behöver det inte vara. Lite mer äventyr under denna årstid behöver inte heller innebära oändligt planeringsarbete, massa utgifter och inköp av utrustning.

Vad är äventyr för dig?

Lika gärna som ett äventyr kan vara att skida till sydpolen, som Solosister gör just nu, kan ett äventyr innebära att välja en ny väg till jobbet. För mig är äventyr att utmana hjärnan och hamna utanför sin komfort zon i stort och smått. Äventyret kan vara fysiskt, psykiskt, känsloknytet, karriärdrivet eller kanske ett inre äventyr, som när jag var på tystnadsretreat.

Mina 3 bästa tips!

  1. För att få äventyrskänsla på en vardag räcker det att bryta vanor och rutiner under bara en kort stund. Ta en ny väg hem, handla ny grönsak i affären, ät med pinnar istället för bestick, sov åt andra  hållet i sängen. Ja, listan är lång.
  2. Mitt andra tips är att göra det lätt för sig. Ha inte dina kängor, vandringsryggsäck eller gaskök lång undanstoppat i garderoben eller källaren. Lika lätt som du hittar dina ytterkläder, lika lätt skall du hitta dina friluftskläder.
  3. Fortsätt med dina vardagsvanor, så som att äta, läsa tidningen, umgås, men gör det i en ny miljö. Min favorit här är att plocka med sig middagen ut och tillaga den i ett vindskydd på gaskök. Gör upp en brasa att titta på istället för TV:n. Känns detta övermäktigt? Börja med att ta med en termos med varm dryck ut på nästa promenad.

spenatsoppa till middag

När vi ger vår hjärna nya upplevelser och intryck att lagra i vårt minne (som ett äventyr i vardagen) skapas inte känslan av att sitta fast i ekorrhjulet. Det behövs inte mycket ansträngning men belöningen är enorm.

Vad skulle ditt tips vara för att få mer äventyrskänsla i vardagen?

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda