Arken SPA – igen

I Arendal ligger Arken SPA, bara ett stenkast från där jag bor. Jag har varit där flera gånger men mitt senaste besök för ca ett år sedan trodde jag skulle förbli det sista. Min upplevelse då var att SPA:t mer blivit ett vattenpalats för vuxna och hela inlägget går att läsa här: Den nya SPA-upplevelsen. Denna gången blev jag medbjuden och tur var det för mycket positivt har hänt på Arken SPA!

Tyst för andra, men mest för dig själv

Vid mitt förra besök blev jag ganska snabbt irriterad på folk som verkade mer föra en konferens inne på SPA:t. Eller väninnor som tror att en SPA vistelse är det perfekta stället att prata av sig på. Att gå på SPA är inte en möjlighet att finna varandra utan för att finna sig själv. Tystnad är ett verktyg bland dessa. Vid detta besöket hade dock något drastiskt förändrats. Fastän det inte är så trevligt, satt nu skyltar som påminde gästerna om att värna om tystnaden. Det var även så att en SPA-värd vid ett tillfälle ringde i små klockor för att uppmärksamma SPA-gästerna på att dämpa sina röster när det blev för högt. Jag tycker verkligen detta var ett uppsving och ännu bättre – det fungerade!

Nytt och fler

Mina besök på Arken SPA har varit på årsbasis vilket känns rimligt. Nu, tredje gången jag var där, hade det även skett lite förändring. SPA loungen där man kan hämta te, frukt och en tidning var flyttad till ett rum nära restaurangen. De populära koppar-karen hade blivit fler till antalet, trotts detta var alla ändå upptagna. Det fanns även ny inredning på SPA:t att betrakta, och ja, den är verkligen något utöver det vanliga. Här skall Arken SPA ha en stor eloge. Det var dessutom en SPA-värd som såg till att vika filtar och piffa kuddar, vilket gjorde massvis för helhetsintrycket.

Arken SPA

Arken Hotell

Ett yogapass senare

Oftast tycker jag min SPA-tid är för dyrbar för att vilja gå på pass samtidigt. Denna gång gjorde jag annorlunda då min sambo var nyfiken och ville testa. Klassen vi tog var yoga och yogasalen bjöd verkligen in till avslappning och lugn. Efteråt funderade jag snabbt på om det verkligen var ett yoga pass vi var på. Efter lite katt och ko övergick klassen i mer dansliknande rörelser där alla fritt släppte loss sin inre känslor i takt till musiken. Trots detta lite överraskande momentet var hon som ledde passet suverän och fick alla att känna sig bekväma. För mig var detta yoga i en ny tappning, rätt eller fel, det var iaf väl värt tiden 🙂

Söndagsbrunch

Efter flera timmar i SPA:t dukades Söndagsbrunchen upp. Denna var, precis som sist, av mycket god smak. Vill man, som jag, hålla nere kolhydraterna fanns bl a lax, räkröra, lufttorkad skinka och sallad. Till varmrätt serverades pulled pork och öring, tillbehören var rotfrukter och sötpotatiscréme, helt i min smak.

Andra chans

Jag gav Arken SPA en andra chans, och dem tog den! Jag vet att det inte är deras fel om någon plockar fram en mobiltelefon i bastun (som sist). Med tydligare information och SPA-värdar som agerar blir det i varje fall inte lika enkelt för vissa gäster att förstöra upplevelsen för andra. Såvitt jag vet ligger Arken SPA i framkant här och det betyder att det definitivt kommer bli ett återbesök igen.

Vad är viktigt när du är på SPA? Skriv gärna en kommentar.

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda