Boktips för slappa februaridagar

Denna tiden på året är tuff! Vi har en ganska lång period av mörker och rusk bakom oss, än är det en bit kvar till fågelkvitter och solstrålar som värmer.

Just därför tänkte jag idag dela med mig av tre suveräna boktips om man vill bli mer påläst om beteenden och hur vår hjärna fungerar. Böckerna har jag själv läst med spänning och förundran och det är välskrivna böcker med många bra exempel och övningar i.

Den gemensamma nämnare för böckerna är att de alla kretsar kring ACT som är en förgrening inom KBT (kognitiv beteende terapi) som helt enkelt står för Acceptance and Commitment Therapy.

Så om du själv har frågat dig någon gång varför du börjar bli hängig, tappa suget, känna dig uttråkad eller ha svårt att känna in livet så är dessa böcker den perfekta läsningen för dig!

Vet man inget mer om ACT det jag skrev ovan behöver man inte vara orolig, alla böcker gör utmärkta förklaringar.

 

Lyckofällan – Russ Harris

 

Att leva ett liv inte vinna ett krig – Anna Kåver

 

När livet slår till – Russ Harris

P.S om du inte tillhör den som har lätt för att läsa eller får tiden att räcka till finns några av dem som ljudböcker också.

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda