Blöta insikter (dag 13 + 14)

Efter att ha sovit ut ordentligt i Kals var det dags att påbörja den sista och fjärde etappen av äventyret!

Efter att ha dragit på mig en ny merino-tröja och den sista uppsättningen av kompressionsplagg från Compressport lämnade jag Kals med för en gångs skull oerhört lätt packning.Väderprognosen sa ihållande regn i två dagar och det blev genast klart för mig att jag behövde planera om min rutt. Så många alternativ fanns dock inte och efter den 13:e dagens kortare etapp på bara ca 8 km kom jag fram till Kalser Tauernhütte som var sista övernattningsmöjligheten innan bergsmassivet.

dag13-14_3

Vägen upp var vacker och aningen svårtillgänglig.

dag13-14_1

Kalser Tauernhutte är byggt i sten och ligger helt avskiljt i dalen, långt från närmsta by.

Kalser tauernhütte var ett väldigt enkelt men mysigt ställe som förr användes av bergsguiderna kring Großglockner som skyddshytta. Idag är den dock morderniserad lite och man kan som gäst bo i både rum eller på madrass på vinden. Min vistelse där blev i ett av rummen.

dag13-14_2

Det enkla men mysiga rummet blev min borg i nästan två dagar. det gav mycket tid för tankar och vila.

Dagen därpå efter frukost packade jag väskan för att bege mig vidare men blev stoppad av en österrikare från Wien som tyckte jag skulle tänka om. Han hade helt rätt, vilket jag insåg, men jag var för ivrig att komma vidare och mot mitt slutmål helt enkelt.

Dagen spenderades sedan under täcket lyssnandes på en ljudbok medan regnet smattrade på rutan och vinden ven runt det lilla stenhuset. Till kvällen åt jag middag och blev inbjuden att sitta hos männen från Wien. Det var trevligt och dem var mycket nyfiken på vilken prick jag var som härjade alldeles ensam i bergen med för lite kläder.

Dagen efter skulle lova bättre väder och efter så mycket vila under två dagar såg jag fram emot att få sätta fart mot Mittersill igen.

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda