Frisk luft igen (dag 3)

Efter att ha sovit gott hela natten och kunnat ta det lugnare med min fot så kände jag mig redo att ge mig av efter frukosten. Kvinnan som drev pensionatet där jag bodde hette Burgi och intresserade sig snabbt för mitt äventyr.

dag3_1

”Haus Wien” var ett bra ställe att vila foten på.

Precis brevid hennes hem låg kabinbanan som tog mig upp på berget igen. Till skillnad från längre in i dalen, där jag var tidigare, så var det betydligt mer folk på lederna här. Barnfamiljer, pensionärer och mountainbike åkare trängdes sida vid sida för att få så mycket alpluft och härliga vyer som möjligt.
Sträckan jag skulle avverka var riktigt rolig, det gick både upp och ner och stigarna var i bra skick så man kunde få upp lite fart. Titt som tätt kom man till små hytter som hade små uteserveringar, men det var bara att springa förbi! Solen sken också på ordentligt från den blå himmeln och jag var sååå gad för min rosa solskärm från Compressport som jords ett riktigt bra jobb med att hålla solen borta från ansiktet. Lite frotté på insidan gjorde att svettet hindrardes från att rinna ner i ögonen, sådana lösningar gillar jag!

dag3_2

Kul att springa på lagom lutande stigar.

dag3_3

Fin skogslöpning i Saalbach.

I slutet av den fina sträckan så kom tre mountainbike åkare som brände förbi. Lite längre fram hade de tagit en paus och när jag kom ifatt så gav de sig av igen. Efter ytterligare en bit så var jag ikapp dem igen och denna gången så hann dem inte ge sig av förräns jag hade sprungit om dem. Det märks att trailrunning inte är särskilt vanligt här nere. Vandrare finns det gott om, likaså cyklister men löpare av alla slag är mycket mer sällsynt. Av det skälet så sticker jag nog några i ögonen när jag dyker upp med mina färglada kläder och trippar förbi. Det känns som om de inte vet om dem skall gilla eller ogilla det. Burgi på pensionatet i Saalbach tyckte i varje fall att mina kläder var superhäftiga och att hon tippade på att jag var från skandinavien när hon först såg mig. Hon sa att vi är bättre på mode där och det fick mig att skratta lite och instämma!

dag3_4

En av alla kors som man passerade längs kammen.

Sista delen av dagen bjöd inte på så mycket roligheter mer än att jag efter en lång asfaltsväg kom fram till Zell am See. Här hämtade jag mitt paket och hittade boende för natten. Vädret verkar bli betydligt sämre de kommande dagarna och hela natten har det regnat och åskat. Första etappen är nu avklarad och det känns bra att ha en dag till godo om vädret skall bli bråkigt.

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda