Måste vidare (dag 6)

Denna dagen vill jag helst stryka ett streck över, när jag berättat lite mer förstår ni kanske varför.Under hela natten så har det varit ihållande regn, därför är en glädjande nyhet att mitt tält är ett supertält eftersom det inte var en droppe blött – på insidan! Desto blötare var det på utsidan och inga tecken på uppehåll heller.

dag6_3

Exped Vela håller vad det lovar!

Min plan som jag fick dagen innan var att under dag 6 ta bussen upp i dalen till Kolm/Saigurn och det ställe där jag skulle bo. Under de tre dagarna som jag skall vara där i väntan på Michael så skulle jag kunna göra dagsutflykter på bergen. Bergen som dessutom ingår i nationalparken ”Hohen Tauren”. Sagt och gjort, i spöregn rev jag ner mitt tält och skyndade in i servicehuset för att få hängt upp det en kort stund.

dag6_4

Torkrummer höll dessvärre inte vad det lovade.

Klockan var ca 11:00 och jag passade på att kika när bussen skulle gå. Det är otroligt att det finns bussar som kör linjer i dessa områden för dem är ändå ganska avlägsna men det förklarar också varför det endast går tre turer om dagen, dem två första hade jag redan missat. Så efter att ha dödat tre timmar på campingen och inte fått mitt tält torrt, packade jag ändå ner det och satte mig på bussen. Om jag var busschaufför skulle jag vara superglad om jag fick köra linje 640. Inga folk på bussen och vägen längst upp i dalen är kanonfin, lite bökigt med möte bara på de smala vägarna men det fixade han fint!

Framme vid Kolm/Saigurn så hade regnet inte avtagit, snarare tvärt om. Jag sprang in i huset där jag bokat en madrass, ja ni hörde rätt, och kvinnan i receptionen hänvisade mig upp till vinden. Till min stora glädje var vinden som en svit för mig. 40 st madrasser bredde ut sig och takfönstrerna visade höga berg och vattenfall. Ingen annan här var intresserad av att bo på vinden så den har jag nu för mig själv!

IMG_3787.JPG

Uppe på vinden bodde jag.

dag6_5

med utsikt från sängen mot himlen och bergen.

Resten av dagen spenderades åt att lyssna på ljudbok och planera morgondagens löpning. Det skall bli kul att få testa Compressports vadskydd imorgon, deras modell R2 (race & recovery) är en favorit och i de läckra ”Fluo” färgerna kan man inte annat än att känna sig snabb!

dag6_5

Högklassiga vadskydd, min favorit ”R2 Fluo” levererar alltid!

Efter middagen kröp jag ner i min sovsäck på madrassen på golvet och somnade till utsikten från takfönstret.

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda