Tuffaste etappen börjar (dag 8)

Efter gårdagens upplevelselöpning bland bergen så avslutades dagen med en äkta österrikist middag i huset. Där började jag prata med en herre från München som var här för att leta efter kristaller. Han berättade att just här finns en hel del guld och kristaller för den intresserade. Namnet Kolm kommer sig just av den herren som var först här med att leta efter de glimmande rikedomarna och uppenbarligen fann han något eftersom han uppförde det stora huset som jag nu bor i.

dag8_4

Huset i Kolm/Saigurn har plats för många och en intressant historia att berätta.

dag8_2

Hunden Lanan gjorde vistelsen roligare när vädret var kasst.

 

Idag har vädret återigen varit dåligt med ihållande regn och lägre temperaturer, eftersom Michael skall anlända ikväll beslöt jag att ta en vilodag och peppa inför imorgon då vi skall ge oss av mot Grossglockner, som utan tvekan är den tuffaste etappen. Med så mycket tid över så har jag ägnat mig åt lite materialvård istället. Tältet blev ordentligt torrt i torkrummet och är nu ordentligt nedstuvat, detta kommer jag inte fortsätta ta med mig eftersom min packning nu behöver innehålla stegjärn och annan klätterutrustning.

dag8_3

I detta torkrummet torkade faktiskt tältet.

När Michael kommer har han även med sig min depå för etapp 3. Den innehåller alla nödvändiga grejer för toppbestigningen inklusive nya kläder, det ser jag fram emot. Mina kläder är i OK skick men kanske inte de fräschaste på bygget. Det skall bli spännande att köra vidare med Compressports vassare version av vadskyddet R2 som heter ”Pro R2” Ett vadskydd framtaget och tillverkat i alpernas hjärta – schweitz. Jag har verkligen varit nöjd med mina färgglada R2 ”Fluosar” och nu när vaderna och benen verkligen behöver prestera och återhämta sig är jag nyfiken på de nya!

Mer i utrustningsväg så kommer givetvis kängor, skaljacka, tjocka byxor och vantar finnas med. Skiner solen behöver det nog inte bli så kallt men en dag med moln och stundtals regn kan nog bli kall och jobbig.

I eftermiddag skall jag ringa kontoret i Kals för att rapportera in och få bekräftat att vädret håller för toppen, det håller jag tummarna för. Redan imorgon väntas bättre väder men allt kan hända tills den 22:e.

Som vi säger på Sigma:

– expect att better tomorrow

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda