Ompackning och sällskap (dag 9)

Igår eftermiddag gjorde jag några försök att ringa till kontoret i Kals för att höra kring vår topptur. Dessvärre kom jag aldrig fram, senare visade det sig dock att Michael hade ring och fått OK för bestigning den 22:e, det känns riktigt kul!
Imorse när jag gick ner för att äta frukost satt Michael redan där, jag hade trott han skulle komma redan kvällen innan, vilket han också gjorde, men vägbommen där man betalar vägskatt hade stängt och i området finns ingen mobiltäckning. Stackars Michael fick sova natten i bilen men det verkar inte gått någon nöd på honom!
Efter frukosten så var urpsrungsplanen att ge oss av upp över Hoher Sonnenblick, ett bergsmassiv på ca 3000 meters höjd, men utanför fönstret låg molnen och dimman tät och prognosen som lovat bättre väder, höll återigen inte! Vägen framför oss skulle också ta ca 10h och vissa delar skulle bitvis vara ordentligt besvärliga.
Det var egentligen inte så mycket att orda om, det skulle vara oklokt att försöka övervinna naturens krafter och ge sig av, istället packade vi ihop och begav oss mot bilen. Det kändes riktigt trist att utanför bilfönstret se de platser jag kämpat mig förbi och på bara några minuter så kändes det som om flera dygn spolats tillbaks. Vi körde in i nästa dal vid Kaprun och mot den kända vägen upp mot Grossglocknermassiven, utsikten var blygsam, som mest såg man vägen efter nästa kurva, allt annat var vitt och temperaturen var ynka 4 grader.

dag 9_2

Bilen tog oss tyvärr till Heiligenblut.

På andra sidan berget fick vi dock nya förhoppningar, vid horisonten skymtade blå himmel och kanske skulle vädret ändå ordna upp sig? I Heiligenblut fick vi hjälp med att hitta parkering till bilen och även ställen där vi kunde bo. Michael hade en ordentlig utrustning med sig och jag fick äntligen packa om och fylla på min ryggsäck med nya förnödenheter. Mest glad var jag över nya kläder!!

dag9_4

Ompackning på en parkering. Hoppas rätt grejor kommer med!

dag9_3

Michael och jag på en vacker utsiktplats med Heiligenblut i bakgrunden.

Från Heiligenblut gick vi sedan ca 2 1/2 h upp till foten av Grossglockner där vi tidigt på Lördag skall bege oss iväg för att möta guiden. Imorgon säger prognosen halvtaskigt väder så vi kommer förmodligen bege oss iväg på en dagstur med lite mindre packning och förhoppningsvis får lite härliga vyer.

dag9_1

När molnen lättade fick jag äntligen en skymt av toppen!

Det känns så märkligt att vara på en plats där man vet att det är så extrem miljö men allt man ser är moln och dimma. Jag hörde dessutom att ett högtryck parkerat över Sverige, vilket förklarar varför det svenska sommarvädret plötsligt dök upp här.

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda