Har du glömt tiden?

Vad bra!!!

Sedan årskiftet ungefär har jag gjort ett litet experiment med mig själv. Jag har varit klockfri! Och vilken frihet sen.

Det började egentligen långt innan då jag testade att ta av mig klockan under helgerna för att unvika helgstressen. Resultatet var märkvärt men eftersom jag gillar min klocka och tycker det är snyggt har den kommit på igen.

MEN efter årskiftet så blev klockpausen mer permanent och nu såhär sex veckor senare är mina upplevelser mycket positiva.

Jag har tillhört de som ofta sagt att ”utan min klocka känner jag mig handikappad”. Men det handikappet varar  bara någon timme, max ett dygn. Vad som händer därefter är att kroppens egna klocka tar över och börjar signalera starkare. Genom att konstant slänga blicken på armen och påminna sig om våra vardagsmönster (vakna, äta, jobba, träna, äta, sova etc.) byggs en inre stress upp. Informationen finns tillgänglig hela tiden och påminner oss bara genom att snegla lite på armen. Genom att ta bort denna frestelse blir kroppens egna signaler kraftigare och en gäsp kan vara det som signalerar att det är dags att sova istället.

Experimentera själv hur du upplever tillvaron med och utan klocka. Vad händer?

Några tips:

  • Börja på en helg genom att lägga av dig klockan på fredag och sätt på den igen på måndag.
  • Fortsätt använd klocka men en som inte är lika enkel att se.
  • För dina allra viktigaste tidpunkter – sätt ett alarm som påminner dig i lagom tid.
  • Om det känns naket på handleden, använd ett armband.
  • Sanera ditt hem och arbetsplats från klockor på dator, micro, ugn, TV, dvd-spelare, väckarklockan m.m

 

Klockan på spisen gör verkligen ingen nytta om du frågar mig

 

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda