LCHF restauranger i Göteborg

Utbudet av LCHF restauranger i Göteborg har inte exploderat direkt under de 8 år jag följt denna kost. Det är riktigt synd med tanke på att massan som börjat följa kosten ökar kraftigt. Som LCHF:are har man sparat en del pengar på skippade restaurangbesök men ibland vill även jag gå ut och äta gott. I detta inlägget kommer några tips om hur man kan njuta av Göteborgs restaurangvärld som LCHF:are.

Sallad som självklart val, eller?

Många som vill göra sina restaurangbesök LCHF-vänliga faller ofta för sallader. I min mening skall man se upp med detta. Salladsbarer har tendenser att fylla på med diverse trista tillbehör som krutonger, majs, böner, linser, couscous etc. Dessutom avsaknar de allra flesta salladsbarer ett bra utbud av feta såser och dressingar, vilket betyder att du är hungrig igen på nolltid. Faller valet på sallad, se till att få med lax eller avokado på tallriken.

För storätaren

Är man en storätare som jag kan man oftast lösa sina restaurangbesök genom att besöka en restaurang med ett bra utbud av kött- och fiskrätter. Att be köket byta ut potatis och pasta mot grönsaker, coleslaw eller feta såser är oftast accepterat. Vad gäller tillbehör kan man se upp med BBQ-såser då dessa ofta innehåller en hel del glykossirap och socker. Till efterrätt kan tryfflar eller ostar vara ett bra alternativ istället för äppelpajen.

Jackpottställen för LCHF:are

Nyligen var jag i Borås och åt en mycket delikat LCHF-tallrik med både, lax, ägg, räkröra och avokado på tallriken. Borås kanske inte är alternativet för den som bor i Göteborg så jag tänkte dela med mig av min nyfunna favorit som ligger på Hisingen. Kville Saluhall är ett sprudlande ställe för den som vill inspireras och äta gott för en bra peng. Inne i saluhallen på 2:a våningen ligger ”The Grill” som sedan saluhallen öppnades serverat träffsäkra rätter varje gång. Dessutom grillar dem på kol och det luktar ljuvligt från deras kök. Min senaste rätt bestod av smörstek broccoli, purjolök och bladspenat med kolgrillad laxfilé, fantastiskt gott och mättande! Dem marknadsför sig inte som LCHF, men dem komponerar mer än gärna om på begäran och har oftast både nöt, lamm och fisk på menyn.

Våga fråga!

I början drog jag mig för att äta ute som LCHF:are, oftast blev jag besviken eller kom hem och hade ätit helt fel saker. Numera tänker jag att sättet för oss att påverka restaurangernas utbud är att göra våra röster hörda. Varje gång någon ber att få skippa potatisen och få lite extra sås hjälper det krögarna och restaurangägarna att förstå vad som efterfrågas. Det värsta som kan hända är att dem inte lyssnar och då får man själv peta bort det från tallriken och välja ett annat ställe nästa gång. Så våga fråga och hjälp till att ta ett steg närmre ett bättre LCHF-utbud.

LCHF lax

kville saluhall

Kött till kolgrill

Hur gör du när du äter ute på restaurang? Har du ett bra LCHF-hak att dela med dig av?

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

3 Kommentarer

  1. Visst är det synd att inte fler hakar på och serverar LCHF-rätter. Det finns några favoriter som jag brukar frekventera, till exempel Meat the Greek vid Skanstorget, Lasagneria på Olividalsgatan, Sjöbaren i Haga och Lorensberg.

  2. Jan Grönkvist

    Bra initiativ!

Kommentarer är stängda