Lev livat utan pengar, sommarspecial vecka 1

Första veckan har gått av bara farten och det är dags att summera. Taktiken har varit att försöka nyttja vädret och möjligheterna i och kring Göteborg så gott det går.

På Söndagen höll Sannegården Spa & yogastudio en gratis utomhusyoga på bryggan i Sannegården. Vädret visade sig från sin bättre sida och det var härligt att få sträcka och töja på kroppen till ljudet av kluckande vatten och varma vindar. Vad jag känner till kommer det varje Söndag i sommar vara fri yoga på bryggan så detta kommer bli ett återkommande event för min del 🙂

yoga sannegården

Efter helgen i Jönköping och IronMan 70.3 (som du kan läsa om här) så fick jag en nytändning för både simning och cykling. En våtdräkt har jag sedan tidigare, därför investerade jag 500:- för att ihop med min sambo få 30 min coachning av Simcoachen. Pengarna visade sig vara väl-investerade och jag har nu bra övningar och tips att träna på resten av veckorna. Dagen därpå var vi även på drop-in coaching i Delsjön för ytterligare tekniktips för ytterligare 150:-. Nu gäller det att ta vara på möjligheterna till simning och nöta dem nya övningarna ordentligt. Sjö som hav går lika bra att träna i, kräver man bassäng kostar det både pengar och smakar ordentligt med klor.

Vildmarksleden har du som bor kring Göteborg säkert hört talas om tidigare. Eftersom jag avverkat en bit av Bohusleden (läs mer om det här) så tänkte jag att vildmarksleden kunde vara rolig att utforska. Första etappen sträcker sig från Skatås till Hindås, via Kåsjön och Härskogen, relativt nya områden för mig vilket var spännande. Nytt för denna upplevelsen var att jag ville testa att cykla MTB vilket jag aldrig tidigare gjort. En MTB är inget jag själv äger så därför blev jag mycket glad när jag för bra pris kunde hyra en fulldämpad MTB hos MTB-store.se i två dagar för 800:-. I ryggsäcken följde tält och sovsäck med och som sällskap min sambo Jens. Mer om min MTB-upplevelse längs Vildmarksleden kommer i ett separat inlägg inom kort.

mtb och blåbär

Som säkert ingen skogsintresserad missat så är det ett kanonår för bär och svamp. Glädjande kan jag avslöja att både, hallon, blåbär och kantareller redan nu berikar våra skogar, björnbären har några veckor kvar. Den rikliga mängden bär gör att man snabbt fyller nävarna, ännu bättre hinkarna. En aktivitet som därför ligger mig varmt om hjärtat och definitivt är alldeles gratis är att vandra i skogen och skörda allt gott i ätväg för att frysa in och plocka fram senare på året.

Av veckans blåbärsfångst valde jag att göra glass. Mycket prisvärt, smarrigt och sysselsättande. Glass kan med fördel göras med hjälp av en glassmaskin men det är absolut inget måste. Receptet kommer här på bloggen inom kort men se till att alltid ha ägg och grädde hemma så kan du göra glass närsomhelst – helt fantastiskt!

I skrivande stund befinner jag mig på en holme utanför Käringön och njuter av en spektakulär solnedgång. Att roffa tag i sin bästa vän eller livskamrat och beskåda solnedgången är också ett kostnadsfritt sätt att leva livet lite mer livat!

Så somna inte i soffan till en dålig serie på TV, eller avsluta dagen ”face-down” i din telefon. Lyft blicken och ta för dig av det som vi i detta land har privilegiet att kunna få njuta av utan pengar på fickan.

Nästa vecka kommer ett nytt inlägg i denna sommarspecial om hur livet kan vara livat utan pengar, hoppas du har någon livad upplevelse att dela med dig av då.

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda