Lev livat utan pengar, sommarspecial vecka 4

Många mäter förmodligen om semestern varit lyckad eller ej med hur vädret har varit. Det kan jag förstå till viss del men jag tycker det är ett lite orättvist mått. För min del skulle det innebära att halva semestern varit skit, men så har det verkligen inte varit. Semestern är dock för denna sommaren över och härmed kommer sista inlägget i serien Lev livat utan pengar, sommarspecial. Snappa upp vecka 1, vecka 2 och vecka 3 om du missat detta!

Lära sig acceptera vädret

Vecka 4 bjöd på riktigt blåsigt väder. Det i kombination med temperaturer under 20 grader gjorde att både mössa och dunjacka användes flitigt. För vissa går det av principskäl inte att använda mössa på sommarsemestern. Har man den inställningen kan man bli både olycklig och förkyld. Det bästa knepet för att leva livat är att leva med förhållandena och inte mot. Detta har jag verkligen lärt mig denna semestern då jag tidigare år varit väldigt fokuserad på att få ligga och sola på mina lediga dagar. Det har inte skett en enda gång i år! Men är jag bister för det? Kanske lite, en värmande sol på kroppen är för mig som en solcell som laddar batterierna. Samtidigt har jag istället skyddat min hud och fått energi från andra ting.

Vinden som aldrig mojnar

Medans de andra semesterfirarna drog sig inomhus, längtade min kropp utomhus. På sommaren önskar de flesta på sin höjd att det blir sjöbris, så fort det blåser upp blir allas planer förstörda. Detta tillfälle är ypperligt om man kan ta till vara på, och det kan man genom surfing! Att få dra på sig sitt neoprenskal (våtdräkten) och sedan ostört, från vädrets makter, leka och flyga fram på vattnet ger lite känslan av att tiden står still.

Uppgradera sin utrustning för en mindre slant

Efter första dagens surf blev det även surf dagen därpå. Vinden hade tilltagit ännu mer och ibland var det svårt att hålla sig kvar på marken/vattnet. En vän i gänget som jag surfar med ville sälja sin kite i storleken 7 kvm. Min egna 7:a som jag köpt några år tidigare kändes helt plötsligt lite gammal och tråkig, kanske var det dags för en uppgradering? Kiteutrustning är verkligen inte billigt. En bra kite som funkar för svenska vindar ligger i nypris på ca 15.000:-. Det händer därför inte att man spontanköper saker utan det kräver lite planering och sparande. I detta fallet blev mitt sug efter kompisens 7:a för stort för att motstå. I och med att denna semestern går i temat av att ha kul utan pengar kändes ett kite-inköp högst olämpligt. Min lösning blev därför att om pengar behöver flöda ut, så måste pengar flöda in.

Kränga prylar = lycka!

Att sälja saker är definitivt en bra aktivitet för ett livat liv. Vi behöver långt ifrån alla saker vi äger och faktum är att jag känner mig lite mer lycklig när saker försvinner ur mitt liv som jag inte kunnat respektera och använda. Att låta något ligga i ett mörkt källarförråd är inte att visa respekt, att ha garderoben fylld med kläder så ett plagg kanske används en gång om året är inte att visa respekt mot var sig den som designat eller tillverkat det där klädesplagget. Av den anledningen har Sellpy blivit en ny kompis.

Får det att bli av

www.sellpy.se kan man beställa hem en påse. Denna fyller man saker man inte längre respekterar och använder, sakerna skall överstiga ett värde på 50 kr var. Påsen skickas sedan på posten (frakten är betald) och Sellpy tar sedan hand om resten och annonserar ut dina saker på Tradera. Som tack för hjälpen delar ni på slutpriset men du har å andra sidan sluppit att fota, annonsera, svara på frågor från potentiella köpare och till sist frakta. Sellpy är definitivt mitt svar på hur du lever livat utan pengar. Istället får du tid till att faktiskt ägna dig åt de saker du inte la i sellpy-påsen samtidigt som du tjänar pengar, win-win!

Kitesurf

Handarbete inomhus

Förutom surf och försäljning av saker har jag även varvat ner med lite stickning. Denna gången blev det ett par lila handledsvärmare lagom till höstens frusna mornar, funkar också fint om man får frusna fingrar vid tangentbordet som mig 🙂 Kanske har du något gammalt garn nystan liggandes som kan sysselsätta dig en blåsig dag?

Kul att du hängt med mig i denna lilla sommarspecial om att kunna maximera upplevelserna trots minimal ekonomisk insats. Om du tycker ämnet är intressant finns det all anledning att återkomma hit då det är något jag kommer fortsätta skriva om längre fram.

 

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda