Lev livat utan pengar, sommarspecial

Nu är semestern i full gång för de flesta (och för min del). Då brukar också utgifterna öka. Det blir helt enkelt lite mer av allt under några veckor och såklart kan det märkas i plånboken.

Min ambition denna sommaren och semestern är att göra tvärt om. Det känns verkligen högst aktuellt att kunna tillfredsställa sig själv och må bra utan att för den sakens skull behöva ha massa pengar på banken. Rent generellt är svenskarna mer skuldsatta nu än någonsin tidigare och allt det man äger (eller som banken äger) kan snabbt tas ifrån en om marknaden svänger, vilket det finns tecken på att den börjar göra. Att leva ett livat liv är alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

marstrand sommarspecial

Från och med denna veckan och ytterligare tre veckor frammåt kommer jag veckovis skriva ett inlägg kring detta ämnet och om min teori stämmer, att livet kan vara livat utan pengar!

Det jag främst tänker ändra är min konsumtion och att den i princip skall vara obefintlig förutom inköp av mat och förbrukningsvaror som också annars sker. Jag vill alltså fokusera på att nyttja det som är fritt och respektera de saker jag redan har genom att använda dem. Det kommer också sätta min kreativitet på prov men det ser jag bara fram emot 🙂

Om du har egna idéer på hur du själv lever livat utan pengar så dela gärna med dig av det i komentarsfältet.

Här nedan är några tidigare inlägg som kan hjälpa dig komma igång redan nu:

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda