Mitt nya projekt – KEEP EXPLORE

Det har gått över ett halvår sedan något skrevs här på sidan. Det var så jag ville ha det för att kunna rikta fokus på mitt nya projekt, Keep Explore. Detta inlägget blir därför en liten uppföljning på vad som hänt sedan sist och hur du som läsare kan involvera dig mer. Men först, hur gick det med min triathlon utmaning? Vad mer har präglat det senaste halvåret som gått?

Jag är en Ironman

Nja, inte riktigt! Jag är en halv Ironman. Min senaste träningsutmaning, som man bl a kan läsa om här: Träningsdag med Elin Lilja i Borås gick ut på att jag ville genomföra en halv ironman distans. Från noobie inom triathlon skulle jag under ett år lära mig behärska de tre grenarna simning, cykling och löpning. Slutmålet skulle bli att ta mig runt banan under Ironman 70.3 i Jönköping. Det gjorde jag också, och jag hade väldigt roligt under tävlingsdagen! Mitt mål var inte mer specifikt än att jag ville att det skulle kännas bra i kroppen, som att jag var förberedd och tränad för just detta. Precis den känslan infann sig! Nu efteråt gillar jag fortfarande att simma och cykla, springa också såklart. Om det blir en hel Ironman återstår dock att se.

Ironman 70.3 Jönköping

Keep Explore börjar ta fart

På min födelsedag i år bestämde jag mig för att ta tag i utvecklingen av Keep Explore, en upplevelseplattform i Göteborgsområdet som skall få fler att utforska och ta tag i sin potential. Redan i Juni gick vårt första camp av stapeln och nyfikna deltagare fick cyklar MTB under en hel dag och utforska Göteborgs härliga skogar kring Änggårdsbergen. Kolla in vår film från dagen.

Tjejer med flyt

Under sommaren fortsatte Keep Explore vara arrangör för simträningar i Delsjön under namnet “Tjejer med flyt”. Upplsutningen var fantastisk och många nya bekantskapet tog sin början, inte bara för mig. I samband med detta klev Keep Explore också in på Facebook och Instagram för att enklare kunna dela evenemang och information. Kika in där vettja om du vill ansluta dig till vår upplevelseplattform. Spännande saker står på agendan vill jag lova 🙂

tjejer med flyt

Tjejer med bloggar i en “skapande verkstad”

Orden skapande verkstad får verkligen igång mig på alla cylindrar. Att skapa och driva något till förmån för andra och att bygga det man skapar i en verkstad tilltalar mig enormt. Johanna som driver enklaknep.se har inte bara blivit en mycket god vän, utan också en stridspartner i hela min egna skapande process. Tillsammans med Siranee som driver Thaimorsan.se är dem grundarna och initiativtagarna till just Skapande verkstan. På Söndagar träffas vi, tjejer med bloggar eller andra sociala kanaler, och så delar vi all vår kunskap i diskussioner, frågeställningar och övningar. Har du också ett sug efter att utveckla din blogg eller kanske starta upp en? Läs mer här så kanske vi ses på workshoppen.

skapande verkstad

Tävlar bort vårt avfall

Läste ni med här tidigare i år hörde ni mig även berätta att jag och min sambo tävlar i en regional tävling som heter Minimeringsmästarna. Det är en tävling som pågår under ett år där varje tävlande hushåll skall minska sitt avfall med 50% – gärna mer! Under året som gått har vi både vägt sopor, besökt avfallsanläggningar och genomgått köpstopp, det har verkligen varit lärorikt. Just nu är vi på temat textilier och på Minimeringsmästarnas blogg kan ni läsa mitt senaste inlägg på ämnet. Följ gärna Minimeringsmästarna på Instagram, vecka 44 kommer jag stå för uppdateringarna där, superkul!

Med lite tid för reflektion kan jag konstatera att det varit ett händelserikt halvår. Utöver detta har jag ju såklart också jobbat på med mina rutiner, tid för återhämtning, träning och kost. Mitt företagande har krävt lite engagemang också, men allt detta är bara roliga saker och livet blir så mycket enklare då.

Om du tittar i backspegeln också, vilka reflektioner och slutsatser drar du av det senaste halvåret?

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda