Recept: Bärglass

Bärglass är en riktigt höjdare hela året om. Efter en del tid i skog och mark är det lätt att komma hem med både hallon och blåbär. Förutom sylt och saft kan dessa fantastiskt smakrika bär också göra sig väldigt gott i glass. Att göra glass kräver varken ett välfyllt skafferi eller en lång lista på ingredienser som den glass man köper i affären. Nej glass är egentligen bara grädde och socker, och så något att smaksätta med, sååå enkelt!

Detta behövs:

Tid tills ätklart: 30 min

Tid åt tillagning: 10 min

Råvaror: grädde, ägg, socker och bär

Tillagning:

  1. Vispa, med elvisp, 3 ägg ihop med 0,5 dl socker. När det är vitt och pösigt är det klart.
  2. Vispa 3 dl grädde i en annan bunke tills den blir fast och inte rinner ur bunken när du vänder den upp och ner.
  3. Ta ca 400-500 gram valfria bär och mosa dem med en gaffel på en tallrik, låt några bär vara hela för en mer hemmagjord känsla.
  4. Blanda ner grädden och de mosade bären i äggsmeten, blanda till en jämn smet med elvispen på lägst hastigheten.
  5. När bären färgat smeten tillräckligt hälls den i glassmaskinen.
  6. Låt glassmaskinen jobba med smeten i ca 20 min eller tills den kylts ner såpass att glassmaskinen börjar gå trögt. Frys sedan in glassen i en bytta.
  7. Utan glassmaskin hälls smeten i en bytta direkt och ställs in i frysen. Rör om med 10 min mellanrum tills den hårdnat.
  8. Ta fram glassen ca 10-15 min innan servering. Egen glass innehåller inget mjukgörande medel och kommer därför att vara hård om den inte får tina lite innan.

”Unna sig” Tips:

Blanda i lite sylt i glassmeten och njut!

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda