Recept: Pulled pork med avocadocrè­me

Detta är en personlig favorit! Pulled pork har verkligen tagit hela folket med storm och med tanke på hur enkelt men smakrikt det är så är det en riktigt win-win rätt. Jag brukar köra dubbel sats när jag ändå håller på och Pulled pork går utmärkt att ha i matlådan och även frysa ner.

Tid tills ätklart: 4 ½ h

Tid åt tillagning: 20 min

Råvaror: Benfri karré, köttfond, smör, morot, lök, lagerblad, kryddpepparkorn, valfri sallad, avocado, cremefraich, vitlök, rotfruktschips, salt och peppar

Tillagning:

  1. Börja med att bryna hela karrébiten i smör i gjutgärnspannan så den får en ytfärg.
  2. Grovhacka morötter och lök och lägg i grytan, smaksätt med 2 lagerblad och ca 10 kryddpepparkorn. Häll även i köttfonden, ca 4 dl. Sätt på locket och låt sjuda i 4h.
  3. Gräv ur mogna avocados, pressa vitlök och tillsätt cremefraich (oftast behövs mindre cremefraich än man tror) salta och peppra innan du blandar allt med stavmixer. Ställ i kylen.
  4. Gör sallad efter eget tycke.
  5. När karrébiten har kokat klart, plocka upp den och låt köttbiten svalna i en bunke.
  6. Riv sönder köttbiten i bunken med två gafflar.
  7. Smaksätt köttet med en BBQ-sås eller gör egen. Låt allt blandas väl.
  8. Servera pulled pork med salladen och avocadokrämen.

”Unna sig” Tips: Utöka måltiden med rotfruktschips eller lägg pulled pork i ett hamburgebröd och ät med händerna.

Recept för egen BBQ-sås/glaze: Blanda olivolja, chilisås och soya i en skål så du får en krämig konsistens. Smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar och lite Liquidsmoke.

pulled pork

avocadocreme

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda