Recept: Rostbiff med rotfruktspytt

Veckan har verkligen varit ett porträtt av äkta höstrusk, därför kommer här ett recept på en äkta höstmåltid 🙂

Ett annat smarrigt recept för gråa höstdagar är detta: Pulled pork med avocadocréme

recept: rostbiff med rotfruktspytt

Tid tills ätklart: 90 min

Tid åt tillagning: 20 min

Råvaror: Palsternacka, morötter, sötpotatis, rödbetor, vitlök, oilvolja, rostbiff, kryddor

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 125 grader och bryn rostbiffen i en stekpanna med smör, salt och peppar.
  2. Sätt in rostbiffen i ugnen och sätt en termometer på 65 grader som innertemperatur på köttet.
  3. Skala rotfrukterna och skär i tärningar, ju mindre desto snabbare klart, ca 1×1 cm.
  4. Lägg rotfrukterna på en ungsfastform och addera några vitlökskklyftor.
  5. Tärna även rödbetorna och lägg i formen, jag brukar köpa förkokta rödbetor.
  6. Ringla rikligt med olivolja över alltsammans och krydda med salt och peppar.
  7. När rostbiffen är klar, ta ut och linda in den i aluminiumfolie, höj temperaturen till 225 grader på ugnen.
  8. Ställ in formen med rotfrukterna i ugnen.
  9. Rör runt med jämna mellanrum och ta ut formen när sötpotatisen blivit mjuk och det fått en liten krispig yta.
  10. Servera ihop med rostbiffen och

”Unna sig” Tips: Pressa några vitlöksklyftor ihop med smör och servera ditt egna kryddsmör.

Smaklig måltid!

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *