Recept: Sallad (-lådor)

En fräsch och trevlig sallad slår aldrig fel, i synnerhet om du vill skippa ris, pasta och potatis som bukfylla till din maträtt. Många tycker salladen kan se lite hängig och trött ut om den inte görs ”just-in-time” till serveringen men så behöver det inte alls vara. Salladsalternativen nedan är gjorda för att funka i matlåda likaväl som i salladsskålen och vara mättande.

Tid tills ätklart: 5 min

Tid åt tillagning: 5 min


Bas-sallad: Finbladig grönsallad som machesallad, röd mangold, spenat, ruccola och röd batavia. (Finns i affären som färdiga salladsmixar, färdiga att äta direkt ur påsen).

Snabbsallad: (när tiden är knapp)

  • Bas-sallad
  • tärnad gurka
  • tärnad tomat
  • tärnad avokado
  • ringla olivolja

Grönsallad: (när salladen skall smälta in)

  • Bas-sallad
  • gurka
  • småbitar av färsk broccoli
  • tärnad avokado

Grytsallad: (passar till kallops, gulach och andra långkok)

  • Bas-sallad
  • tärnad förkokt rödbeta
  • tärnad fetaost

Färgsallad: (när salladen skall poppa)

  • Bas-sallad
  • tärnad paprika
  • majskorn
  • delade rädisor
  • skivad rödlök

salladsladefabriken


Extra salladstips för matlådan:

  • Om salladen inte redan är sköljd och du behöver göra detta, lägg den att droppa av på en kökshandduk.
  • Gurka och tomat kan göra din salladslåda extra blöt, lägg dessa i botten och den spröda salladen på toppen.
  • Behåll avokadon intakt i sitt skal tills du skall servera din salladslåda, dela och skopa upp den vid servering.
  • Olivolja ger smak och fett åt din sallad, men ringla denna först vid serveringen eller tidigast samma dag du skall äta salladslådan.
  • Gör många salladslådor på en gång så du spar tid. Salladslådor kan hålla 4-5 dagar om du gör dem direkt vid inhandlingen och låter dem stå förslutna i kylen.

Läs också mitt inlägg om hur matlådan blir din nya favorit.

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda