Recept: Somrig grilltallrik

Fastän vädret hittills varit grått och blekt behöver inte maten på tallriken vara likadan för det. Grilla kan man göra i de flesta väder, inga ursäkter, och det blir ju såå gott! Dagens recept är egentligen mer en inspirationskälla till vad man enkelt och snabbt kan lägga på grillen. För tips på olika salladsvarianter läs inlägget Recept: Sallad (-lådor)

somrig grilltallrik.jpeg

Tid tills ätklart: 20 min

Tid åt tillagning: 20 min

Råvaror: Nötfärs (högrevsfärs om man vill), stora tomater, aubergine, valfri sallad, god ost, jordgubbar, grillad paprika och mandlar

Tillagning:

  1. Forma burgare av nörfärsen utan att knåda ihjäl dem allt för mycket, försök behåll lite luft och lägg på grillen.
  2. Skär auberginen i skivor, pensla med olja och krydda med salt och peppar. Lägg på grillen på lite mindre varm plats.
  3. Dela tomater och krydda med salt, peppar och timjan. Lägg på grillen på lite mindre varm plats.
  4. Ta den grillade paprikan, som köps på glasburk, och mixa denna ihop med mandlar till en god dressing.
  5. Gör sallad efter eget tycke.
  6. När burgaren nästan är klar, lägg skivor med ost på som får smälta på slutet
  7. Servera de grillade tillbehören ihop med hamburgaren och sallad. Ta dressingen i en separat skål.

”Unna sig” Tips: Skär upp några jordgubbar att toppa salladen med.

Smaklig måltid!

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

Kommentarer är stängda