Recept: Tunna revben med Coleslaw

Från tiden då jag bodde i U.S.A blev jag förskräckligt förtjust i revben, det är något särskilt med att äta revben som bara lossar från benet i munnen, gärna rikligt med BBQ-sås också. Länge trodde jag att det skulle vara svårt att tillaga något eget som skulle kunna motsvara mina gamla matminnen men till min förvåning så blev det en både god och ekonomisk rätt. Har inte prövat den i matlådan än då fingermat inte passar sig på jobbet.

Tid tills ätklart: 1 ½ h

Tid åt tillagning: 15 min

Råvaror: Tunna revben, vitkål, morötter, turkisk yoghurt, vitlök, chilisås, olivolja, soja, salt och peppar

Tillagning:

 1. Sätt ugnen på 150 C och ta fram en plåt och täck med aluminiumfolie.
 2. Ta fram revbenen och avlägsna den tunna hinnan som sitter på revbenens ”insida”. Lirka upp en flik i kanten och dra sedan av hinnan från revbenen. Denna blir seg om den får sitta kvar.
 3. Blanda ca 1 dl olivolja med 1 dl chilisås, pressa i vitlök efter tycke och droppa i lite soja, salta och peppra rikligt och rör tillsist om.
 4. Ta glazen och pensla över revbenens insidan, vänd på revbenen och lägg på plåten. Pensla nu på utsidan (där mest kött sitter). Spara lite glaze.
 5. Sätt in plåten i mitten av ugnen och sätt timern på 1h och 10 min.
 6. Skala morötter och riv grovt med rivgärn eller matberedare.
 7. Strimla vitkål med osthyvel eller matberedare
 8. Blanda morötter och vitkål med turkisk yoghurt till en lagom konsistens (oftast behövs mindre yoghurt än man tror) salta och peppra rikligt och smaksätt med senap. Ställ in i kylen.
 9. När revbenen är klara. Ta ut dem och pensla på den sista glazen på utsidan. Skär upp revbenen i längder.
 10. Servera ihop med coleslaw.

”Unna sig” Tips: utöka måltiden med en grillad/kokt majskolv eller ta ut revbenen efter 45 min och gör klart dem på grillen för en rökigare smak.

revben med coleslaw

Om Mikaela

Jag heter Mikaela Söhnchen och skriver om hur man får livet lite mer livat! Det gör jag genom att beröra ämnen som kost, träning, mental styrka, relationer, planering och äventyr. Ett livat liv är vi alla värda men att bara hålla sig levande önskar jag ingen.

2 Kommentarer

 1. Åh, herregud, vilket läskande recept! ? Mikaela, det var SÅ så så trevligt att träffa dig igår! Jag kände verkligen igen mig i dig och imponerades av din styrka och alla dom val du gjort i livet som lett dig dit du är nu. Svårt att förklara, men dom ämnena vi diskuterade igår är det ingen i min närhet som egentligen kan se och förstå mitt perspektiv, så jag blev väldigt glad (eller förfärad, beroende på hur en ser det ?) av att möta en likasinnad! ? Ser fram emot att se mer av dig. Du är verkligen en person som inspirerar! ❤️

  • Men så go du e Maja! Nöjet var helt på min sida. Jag kände likadant, aldrig träffat någon som som instämt i mina värderingar så mycket som när vi pratade, och ändå verkade vi vid en första anblick vara så olika 🙂 Många kramar till dig och önskar vi kunde fortsätta vårat samtal över en fika på stan!

Kommentarer är stängda